TIPS

  • Peter

    Wij zijn net terug van Madagascar.

    We willen graag enkele hotels aanbevelen : in Antananarivo, hotel Sacamanga (met heel goed restaurant), kamers vanaf 15 ? tot 60 ? elk met eigen badkamer.

    Ifaty : Mangily hotel, kamers rond 18 à 25 ? (bungalow met zeezicht). Ook heel goed restaurant. Snorkelen en duiken bij koraalrif van 45 km lang. Heel aangename omgeving.

    Hotel Berny (bij Isalo national park) : eenvoudige kamers 10 ?, mooie nieuwe kamers 15 ? - restaurant ook niet slecht.

    Wie mee wil weten mag mij altijd mailen.

    Groetjes, Anne

  • barmaart

    Hoi Peter,

    Bedankt voor de goede tips. Maar heb nog wat vragen. Heb je dit op eigen gelegenheid gedaan of ben je met een rondreis geweest.

    Wij willen volgend jaar misschien naar Madagascar gaan, maar dan wel op eigen gelegenheid en ben natuurlijk altijd op zoek naar tips. Ook qua budget of het eten duur is en of excursies betaalbaar zijn.

    Ik hoor het graag van je.

    Groetjes, Barbara

  • Peter

    Dag,

    Wij hebben het vliegticket + binnenvlucht geboekt via Air Madagascar. Ik had al op voorhand met een gids gemaild om de route af te spreken. Misschien willen jullie met taxi-brousse reizen ? Ik kan je de prijzen doorgeven voor de routes met chauffeur/gids als je wil. Van Tuéar naar Tana bijvoorbeeld kost ongeveer 550 Euro voor 2 personen (gids, auto, benzine inbegrepen). Ingang in de nationale parken kost 10 Euro per persoon, en de gids ongeveer 20 Euro, dus niet goedkoop. Het eten is erg goedkoop. Als je een nationaal gerecht eet betaal je ongeveer 2 Euro. Als je iets anders wil eten, 3 tot 4 Euro. Je kan meestal overal steak en frieten krijgen of een broodje.

    Hotelkamers vanaf 8 Euro, wij hebben zelfs een keer voor 2,5 Euro geslapen, en het duurste (een suite) kostte ons 54 Euro. Heb al eerder op dit prikbord goede hotels doorgegeven.

    Als je nog meer wil weten, vraag gerust,

    Groetjes,

  • barmaart

    Hoi Peter,

    Wat was bij die 550 euro inbegrepen. Alleen de reis en gids en voor hoelang was dat. Ik wil heel graag naar Madagascar alleen partner nog overhalen en kijken hoeveel het ongeveer gaat kosten. Waar had je die gids gevonden?

    -Is madagascar wel veilig om zelfstandig te reizen.

    -Kun je met Frans goed terecht (ook in afgelegen gebieden).

    -Hoe zijn de mensen.

    -Zijn hotels of accommodatie makkelijk te vinden of is dat seizoensafhankelijk.

    -Wat moeten we echt niet missen.

    -Hoe was de natuur.

    -Hoeveel kosten gemiddeld de excursies.

    Je ziet het wel ik wil echt alles weten. Nuttige tips zijn altijd welkom.

    Alvast bedankt.

    Groetjes, Barbara

  • Peter

    Dag Barbara,

    In die prijs was het vervoer met auto, benzine en kosten gids/chauffeur inbegrepen voor 2 personen (8 dagen). Op kosten van de reiziger : eten, hotel en prijs ingang parken en gidsen. Eten is heel goedkoop, 2/3 euro voor een hoofdgerecht.

    Ingang park 10 euro pp en gids vanaf 20 euro en meer. De prijs is overal gelijk.

    Met Frans en/of Engels kan je overal terecht. De mensen in afgelegen gebieden spreken echter alleen maar Malgache. De mensen zijn supervriendelijk en het is heel veilig om zelfstandig te reizen. De toeristen zijn graag gezien en heel welkom. Hotels geen probleem, misschien in het hoogseizoen moeilijker, dat weet ik niet. Wij hebben geslapen vanaf 2,5 euro per kamer tot super-de-luxe suite aan 54 euro. De natuur is mooi, maar weinig dieren gezien. Ook mooie landschappen. Het is een aanrader voor de avontuurlijke reiziger, want avonturen beleef je wel. Ik wil niet alles verklappen, dat neemt de verrassing weg. Als je echter gesteld bent op luxe en comfort moet je naar ginder niet reizen. Wij vonden het een heel mooie vakantie.

    Ik kan moeilijk zeggen wat je niet mag missen, het ganse land is authentiek.

    Groetjes,

    Anne

  • barmaart

    Hoi Anne,

    Hartelijk bedankt voor al je tips. We zijn afgelopen jaar naar Thailand geweest om te backpacken. Dus wel het een en ander meegemaakt.

    Zijn de mensen heel erg arm en zijn er veel bedelaars of valt dat mee?

    Het eten en slapen valt dus reuze mee begrijp ik.

    Is het trouwens nodig om een gids in te huren om je rond te rijden of kun je dat ook met een gerust hart zelf doen van plaats naar plaats reizen.

    Mag ik misschien de informatie van de gids die jullie hebben gehad (email of telefoonnummer ofzo)?

    Ben wel benieuwd echt super avonturiers zijn we nou ook weer niet dus we gaan er eens goed over denken.

    Groetjes, Barbara

  • Peter

    - vervolg -

    Een auto huren is ginder bijna niet mogelijk, je bent min of meer verplicht om een auto met chauffeur te nemen. We kunnen dat wel verstaan want 1) de wegen zijn soms heel slecht en 2) er staan bijna nergens borden of richtingsaanwijzers.

    De mensen zijn arm, ze bezitten echt bijna niets. Bedelaars zijn er enkel in de grote steden. Je hebt er geen last van hoor. De kinderen vragen wel naar snoepjes, maar die hebben wij trouwens altijd bij.

    Als je een goede gids/chauffeur wil (die altijd stipt op tijd is en heel discreet) kunnen we je MIZA aanraden. Tel 00261 32 409 2058. Hij heeft geen email, maar spreekt Frans en Engels.

    Als je een idee wil hebben over de verschillende mogelijke routes en de prijzen, kijk dan eens bij www.rijatours.mg (daar hebben wij geboekt via e-mail, maar Rija is niet stipt en heel gemakzuchtig, ik zou hem niet direct aanbevelen, maar hij is wel betrouwbaar). Miza werkt trouwens voor Rija maar werkt ook voor anderen. Hij kent dus de circuits en kan je ook een prijsvoorstel doen. Als je mij rechtstreeks mailt kan ik je de routes ook doormailen (anne.vdb@skynet.be).

    Zo, we zijn benieuwd wat jullie gaan doen.

  • Alaine

    Hoi Peter,

    Ook ik heb al erg veel gehad aan je info over Mada. Ik ga er volgende maand voor 4 weken naartoe…..vind het bere-spannend. Heb ook alleen een ticket geboekt en verder nog niets!

    Ik weet ook nog steeds niet waar ik precies naartoe wil…..klopt het dat het oosten in juli natter is dan de rest van het land?? Ik zou heel graag horen welke route(s) jij hebt genomen….en wat je mij in het bijzonder kunt aanbevelen…..!

    Misschien kun jij me ook nog wat info geven over de bedragen in Ariary,…want mijn reisgids heeft het nog over Mgf…..

    Enig idee of ik in 4 weken een redelijk rondje kan reizen (van Tana naar Tana) of is het verstandig om toch nog een binnenlandse vlucht te regelen??

    Groetjes,

    Alaine

  • Marielle

    Ik wil toch even reageren. Inderdaad is het niet gemakkelijk om een auto te huren in Madagscar maar wanneer het je lukt is het grandioos. Wij hebben vorig jaar een auto gehuurd en hebben 1 maand in dit fantastische land rondgereden, zonder chauffeur. Wij betaalden 35 euro per dag voor de auto, voor malagasy begrippen een hoop geld.

    Er staat op de madagascar start pagina een link naar onze eigensite (reisverslag 2006), hier vind je weer een link naar de autoverhuurder.

    Het oosten is inderdaad veel en veel natter. In juli is hier de kleine regentijd maar waar dat woord klein op slaat is ons niet geheel duidelijk geworden. Het giet er namelijk pijpenstelen. Het is echter wel een erg mooi gebied met zeer weinig toeristen.

    Of vier weken genoeg is? Wij zijn dus vorig jaar een maand geweest en zijn van Tana naar Isalo gegaan en weer terug. Daarnaast hebben we Morondave, Mahajanga en Tamatave bezocht. Bedenk je goed dat een rondrit niet mogelijk is in Madagascar. Je moet altijd een route nemen die vertrekt vanuit de hoofdstad en vervolgens moet je ook altijd weer over dezelfde weg terug. Wel handig om er dus voor te zorgen dat je niet alle bezienswaardigheden op de heenweg aandoet maar ook wat bewaard voor de route terug.

    Ik moet uitkijken dat dit verhaal niet te lang gaat worden maar als je nog vragen heb hoor ik het wel. Bezoek evt onze site en mailen kan ook altijd.

    Groeten Marielle

  • jochem uit Madagascar

    Hallo Barbara,

    Ik woon nu bijna 2 jaar in het fantastische Madagascar. Mijn vrouw werkt hier in de ontwikkelingssamenwerking, ik (32) klus bij en geniet. Ik heb hier veel gereisd in eigen 4x4 en openbaar vervoer etc. Organiseren kost hier heel veel tijd, en dat hebben de meeste vakantiegangers net te weinig!

    Ik bied daarom reizigers mijn diensten aan. Tegen een zeer lage betaling (afhankelijk van wat er geregeld moet worden) zal ik voor jullie een fantastische reis organiseren. Ik ben dus geen reisbureau, maar knoop de losse eindjes handig aan elkaar.

    Dat wil zeggen;

    • Ik help met/check reisschema’s, zijn ze te vol gepland of juist niet. Bovendien ‘bewaak’ ik bepaalde vakantiegevoelens… (“Zijn we na deze reis niet opnieuw toe aan vakantie?” of “Gaat dat met kinderen?”)

    • Vertel of boek meteen de leukste plekjes, die net ff anders zijn.

    • Ik regel auto met of zonder chauffeurs, (Engelstalige) gidsen, tolken etc

    • Ik regel binnenlandse vluchten die vaak vol zitten nu.

    • Kan wegwijs maken in de eerste dagen.

    • Ik sta ellendig lang in rijen, u niet.

    • U zegt het maar, niks is te gek.

    Stuur me aub een mail (niet via prikbord ivm zeer traag net hier) met uw wensen en ik reageer hierop. Afhankelijk van wat er geregeld moet worden komen we snel een lage prijs overeen. Ik ontmoet u hier in uw hotel om alles te overhandigen en door te nemen. Meestal zijn aanbetalingen niet nodig omdat ik de hotels, gidsen etc. goed ken. Ik regel dus alles zonder dat u mij (de grote onbekende) een groot bedrag moet overmaken om hier de aanbetalingen te voldoen.

    In afwachting van jullie emails,

    Met vriendelijke groet,

    Jochem van Boxtel

    Mobile 00261 3204045241

    jochemvanboxtel@gmail.com

    Antananarivo, Madagascar