Dames D’amour

Vocale acrobatiek uit Madagaskar

Zaterdag 21 juni | 20.30 uur | €16 / €12

De bijzondere zanggroep Dames d’amour uit Madagaskar is een indrukwekkende verschijning op het podium. Dit vocale kwartet brengt traditionele liederen uit hun geboorteland waarin zij zingen over tolerantie, liefde, leven en dood. Met hun polyfone zang maken zij gevoelens als nostalgie, hoop en wanhoop tastbaar en zetten zij een sfeervolle en explosieve show neer. Hun muziek is te omschrijven als ‘blues met en vleugje humor’. De kans om deze uitzonderlijke vocale acrobatiek te beleven.

****

N’Faly Kouyaté met Dunyakan

Traditionele West-Afrikaanse muziek in een fusion met jazz en dance

Zaterdag 28 juni | 20.30 uur | €16 / €12

Het ensemble Dunyakan, dat ‘La voix du monde’,‘de stem van de wereld’ betekent, doet zijn naam eer aan. Met een samenstelling van muzikanten uit 4 verschillenden Europese en Afrikaanse landen combineren zij, met gebruik van Afrikaanse en Westerse instrumenten, vertellingen met jazz, dance en traditionele West-Afrikaanse muziek. N’Faly Kouyaté komt uit een van de belangrijkste Griot families uit de Madingue stam, de Konkoba uit West-Afrika en is geboren in Conakry, de hoofdstad van Guinee. Zijn concerten met Dunyakan zijn een bijzonder spektakel voor het oog en het oor waarin N’Faly het publiek vertelt over de Mandingue muziek en cultuur. Voor bezoekers een zeer bijzondere ervaring. Het is dan ook een groot genoegen N’Faly en zijn band Dunyakan in huis te hebben.

Bezetting: N'Faly Kouyaté (kora, balafon, lead vocal), Muriel Finet Kouyaté (djembé, percussie), Gauthier Lisein (drums), Nankén Mady Kouyaté (gitaar), Didier Likeng (elektrische gitaar) Virginie Pierre (dans).

Waar worden deze concerten gehouden? World Music & Dance Centre (WMDC):

Pieter de Hoochweg 125

3024 BG Rotterdam (Delfshaven)

Voor reserveringen: info@wmdc.nl of bel: 010-2444516