Is deze route per auto mogelijk?

  • Jacqueline

    Is onderstaande route mogelijk in 3 weken? Wij beschikken over een huuratuo (zonder chauffeur).

    Tana-Antsirabe-Ambositra-Fiana-Isalo-Tulear-Ifaty-Tulear-Ampanihy-Berenty-Fort Daupin- dan via oostkust noordwaarts-Ranomafana-en terug via Ambositra-Antsirabe naar Tana.

    Met name de vraag of het deel vanaf Tulear naar Fort Daupin en dan noordwaarts langs de oostkust en dan het binnenland weer in naar Ranomafana goed bereidbaar is.

    Alvast dank voor reacties! Groet Jacqueline

  • Yvonne

    Hoi Jacqueline,

    Het zuiden is niet te rijden met een auto, dus voor Fort Dauphin zul je moeten vliegen.

    RN 7 Tana naar Tulear is goed te doen, maar langzaam je komt niet verder dan 50 per uur. Dan moet je weer terug. Wij zijn terug gereden en hebben bij Antsirabe de RN 34 genomen richting Morondava (ligt aan de kust) weg was redelijk tot…..Miandrivazo, over 120 km hebben we 5 uur gedaan. Hele slechte weg. Daarna weer beter tot ca 45 km voor Morondava daar werd de weg ook weer heel slecht. In Morondava hebben we een 4w met chauffeur gehuurd om naar Tsingy de Bemahara Np te gaa. Dat stuk kun je alleen maar rijden met de 4w drive. (De weg gaat wel, is wel heel slecht, maar je komt de boot niet op)

    Daarna weer helemaal terug over RN 34 verder gereden naar het westen RN 2 tot Tamatave. Ik weet nog dat dit 3 hele dagen rijden was.

    Terug weer naar Tana en toen naar het noorden, maar dat red je niet. Wij zijn 5 wken wegggeweest, 10 oktober terug gekomen.

    Als je meer infotmatie wilt, laat het maar weten.

    Groetjes Yvonne

  • Manfred

    Van Tulear naar Fort Dauphin en Fort Dauphin Ihosy is mogelijk met een 4x4.

  • Yvonne

    Hallo Manfred,

    Het gaat ja, maar Coen een Nederlander die in Ta woont heeft het ons afgeraden. De weg van Tulear naar Fort Dauphin is zeker 3 dagen rijden en je moet dezelfde weg weer terug. Via RN 13 weer naar het noorden in onmogelijk, Coen heeft daar nog een aantal mensen voor gebeld om te informeren. Van Tulear moet je weer via RN 7 terug richting Tana. Dat is heel veel dagen in een auto zitten voor Fort Dauphin en omgeving.

    Groetjes Yvonne

  • Manfred

    Het is inderdaad een dag of 3 rijden. Maar het is juist leuk om onderweg een paar dagen te stoppen bij enkele plaatsen, dat maakt Madagascar zo mooi. Maar idd als je krap in de tijd zit en je er alleen voor Fort Dauphin heen rijdt dan is het te veel/lang om te rijden. Zoals ik eerder al aangegeven heb hoef je niet via dezelfde weg heen en terug.

  • Jochem

    Ola,

    Woon zelf in mada. Alleen RN7, Tana ifaty is nu (december tot mei) mogelijk ivm regenval. Andere wegen, zeker richting Fort Dauphin, gaat niet.

    Gr J.