Reisverslag Madagascar

  • Chiel

    Beste Madagaskar-liefhebbers,

    Op mijn website is een reisimpressie over het bijzondere “rode” eiland te zien.

    Nog steeds is dit mijn meest bijzondere reis van alle reizen die ik gemaakt heb.

    Op www.traveltoparadise.nl staat het verslag.

    Groeten,

    Chiel

  • Michiel Hendriks

    Hoi Chiel,

    Ik heb je reisverhaal bekeken, erg mooi! Ik begreep dat je ene georganiseerde reis hebt gedaan, toen. Inmiddels heb je meer ervaring met reizen. Wat raadt je specifiek voor Madagascar aan, op eigen onderzoek uit, of georganiseerd? Met andere worden, hoe makkelijk is Madagascar als vakantieland? Of waar liggen de uitdagingen?

    Bedankt voor je reactie!

    Michiel

  • Manfred

    Michel,

    Ik ben dan wel geen Chiel, maar ik ben in 2003 op eigen houtje in Madagascar rond gereisd. Het is goed te doen om met het openbaar vervoer rond te reizen, maar je moet er op sommige stukken wel de tijd voor nemen en het op de koop toe nemen dat het nogal oncomfortabel kan zijn. De Malagassy's zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en het land is veilig om rond te reizen. Als je meer vragen hebt dan laat het maar weten.

    Manfred

  • Chiel

    Hoi Michiel,

    Ik ben inderdaad met een groepsreis naar Madagaskar geweest. Ik denk dat zowel individuele reizen en groepsreizen z'n voor- en nadelen hebben. Wil je graag veel in een korte tijd beleven dan raad ik je aan om een groepsreis te doen. Hierdoor ben je geen tijd kwijt aan het regelen van vervoer en accomodatie. Wil je Madagaskar op eigen houtje doen dan is het gemakkelijk dat je een woordje Frans spreekt, want er zijn weinig Malagassiers die Engels spreken. Je kunt natuurlijk ook via een lokale organisatie boeken waarbij je tijdens de reis een Engelssprekende lokale gids hebt. Ik vond de groepsreis heel goed bevallen. We hadden een supergoede reisleider (Nederlands) en daarnaast ook nog lokale gidsen. We zijn bijna geen andere reizigers tegengekomen waardoor we het gevoel hadden op een soort ontdekkingsreis te zijn. Ook hebben we compleet onverwachte dingen meegemaakt zoals een herbegrafenis en een nationaal park bezocht dat niet in het programma stond. Daardoor heeft de groepsreis zeker een avontuurlijk karakter gekregen. Ik ben trouwens met Sawadee geweest. De reisleider die we hadden organiseert sinds kort zelf pioniersreizen (in kleine groepen, max 12 pers.) waaronder naar Madagaskar. Deze reis is over het algemeen nog avontuurlijker en schommelt een beetje tussen een georganiseerde groepsreis en individuele reis in, maar is ook primitiever (trektochten e.d.). Binnenkort komt een website van zijn opgezette organisatie: www.pioniersreizen.nl. Misschien is dit wel iets. Wil je hierover meer weten dan kan ik je contactgegevens toesturen.

  • Marc

    Wij willen heel graag naar Madagascar.

    We willen alles op eigen houtje doen (backpacken), dus alleen de vliegticket regelen.

    Maar de vraag is wanneer …? half juli of September/Oktober?

    Welke periode is het beste?

    Is het allemaal (accomodatie, (hostels/guesthouses) en openbaarvervoer) goed te betalen? Want wij vinden de tickets naar Antananarivo erg duur!

    alvast bedankt voor de reacties

  • Manfred

    Als je naar Madagascar is alleen het vliegticket duur. Accomodatie, eten en openbaar vervoer kost bijna niets.

    Ik was in juni en juli in Madagascar en toen was het weer goed. Alleen aan de oostkust is het dan regentijd en kan Ille St Marie onbereikbaar zijn. Ik had toen geluk maar vlak voor ik het bezocht was het meer dan een week niet bereikbaar met de boot. En er was toen geen openbaar vervoer aan de oostkust ten noorden van St Marie tot aan Antalaha.Het ligt eraan welk gebied jullie gaan bezoeken want de regentijd varieert per gebied.

  • jochem uit Madagascar

    Hallo Mada-ganger,

    Ik woon nu bijna 2 jaar in het fantastische Madagascar. Mijn vrouw werkt hier in de ontwikkelingssamenwerking, ik (32) klus bij en geniet. Ik heb hier veel gereisd in eigen 4x4 en openbaar vervoer etc. Organiseren kost hier heel veel tijd, en dat hebben de meeste vakantiegangers net te weinig!

    Ik bied daarom reizigers mijn diensten aan. Tegen een zeer lage betaling (afhankelijk van wat er geregeld moet worden) zal ik voor jullie een fantastische reis organiseren. Ik ben dus geen reisbureau, maar knoop de losse eindjes handig aan elkaar.

    Dat wil zeggen;

    • Ik help met/check reisschema’s, zijn ze te vol gepland of juist niet. Bovendien ‘bewaak’ ik bepaalde vakantiegevoelens… (“Zijn we na deze reis niet opnieuw toe aan vakantie?” of “Gaat dat met kinderen?”)

    • Vertel of boek meteen de leukste plekjes, die net ff anders zijn.

    • Ik regel auto met of zonder chauffeurs, (Engelstalige) gidsen, tolken etc

    • Ik regel binnenlandse vluchten die vaak vol zitten nu.

    • Kan wegwijs maken in de eerste dagen.

    • Ik sta ellendig lang in rijen, u niet.

    • U zegt het maar, niks is te gek.

    Stuur me aub een mail met uw wensen en ik reageer hierop. Afhankelijk van wat er geregeld moet worden komen we snel een lage prijs overeen. Ik ontmoet u hier in uw hotel om alles te overhandigen en door te nemen. Meestal zijn aanbetalingen niet nodig omdat ik de hotels, gidsen etc. goed ken. Ik regel dus alles zonder dat u mij (de grote onbekende) een groot bedrag moet overmaken om hier de aanbetalingen te voldoen.

    In afwachting van jullie emails,

    Met vriendelijke groet,

    Jochem van Boxtel

    Mobile 00261 3204045241

    jochemvanboxtel@gmail.com

    Antananarivo, Madagascar

  • ik

    @!#$

  • Bas en Arni

    Hallo,

    Wij gaan komende zomer naar Madagascar. We hebben een ticket geboekt en de eerste 2 overnachtingen zijn geregeld. Verder willen we op eigen houtje rondtrekken.

    We zijn al volop begonnen met alle voorpret, maar lezen tegenstrijdige berichten over het verkrijgen van een visum.

    Wat is verstandig? Is het makkelijk om een visum ter plaatse te regelen, of is het toch verstandiger om dit hier in Nederland al te regelen?

    Verder zijn alle overige tips van harte welkom.

    Gegroet

    Bas en Arni

  • Heinz

    Beste Madagaskar-liefhebbers,

    Op http://reizen.metarzanyoujane.be kun je een verslag vinden van mijn tour door Madagaskar. De eerste tour is al geplaatst, een tweede (Noordelijke) volgt binnenkort. Eventuele vragen kun je stellen via de website, no problem!

    Groeten,

    Heinz